På onsdagskvällen kunde polisen gripa en misstänkt inbrottstjuv i Upphärad.
På onsdagskvällen kunde polisen gripa en misstänkt inbrottstjuv i Upphärad.

Inbrottstjuv togs på bar gärning av privatperson

En man i 30-årsåldern greps misstänkt för stöld genom inbrott under onsdagskvällen. Han ska ha tagit sig in i en lada i Lilla Boda i Upphärad och stulit gods.

ANNONS

Det var fastighetsägaren själv som upptäckte inbrottstjuven med hjälp av någon form av övervakningskamera.

– Målsägaren får larm på sin telefon och ser på kamerabilden att det är en person i fastigheten, säger Elisabeth Melander, jourhavande förundersökningsledare i Fyrbodal.

Enligt polisen ska en personbil ha stått parkerad utanför ladan och fastighetsägaren kunde se ficklampor på kameran från platsen. Även ett larm hade lösts ut från en dörr in till ladan. Den misstänkte gärningsmannen hann lämna platsen innan polisen anlände, men den flyende tjuven mötte polispatrullen som var på väg fram och patrullen vände ikapp.

– Strax därefter kunde polisen stoppa bilen, säger Elisabeth Melander.

ANNONS

I bilen fanns endast föraren, en man i 30-årsåldern, och i bilen anträffades en yxa och en bandsåg. Fastighetsägaren kände igen bandsågen som sin och den lämnades tillbaka.

Mannen greps men släpptes senare efter förhör. Mannen är dock fortfarande misstänkt för stöld genom inbrott.

LÄS MER:Planerat och snabbt Hornbachrån av fyra – en åtalad

LÄS MER:Mannen ville ha sin chihuahua – fick yxa i skallen

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS