Inbrottstjuvar härjar i Trollhättan

Under tisdagskvällen skedde tre bostadsinbrott på olika adresser i Trollhättan. Inbrotten har samma utförande och polisen tror att det är samma gärningsperson som härjat i området.

ANNONS

Under tisdagseftermiddagen skedde två lägenhetsinbrott i Trollhättan. Det första inbrottet ägde rum vid okänd tid på Lantmannavägen. Grannen upptäckte att någon brutit upp dörren och larmade polisen vid tretiden på eftermiddagen. Då hade lägenheten stått tom under dagen.

När polisen en halvtimme senare kom till brottsplatsen kunde de se att gärningspersonen hade skapat stor oreda i lägenheten. Vad som blivit stulet är ännu oklart men eventuellt kontanter och smycken för okänd summa.

Det andra inbrottet ägde rum i en lägenhet på Vallmovägen i Trollhättan. Boende hade varit borta under dagen och upptäckte brottet strax innan sju på tisdagskvällen. Polisen var på plats en halvtimme senare och upprättade en anmälan.

ANNONS

– Troligtvis är det samma gärningsperson som gjort båda inbrotten, berättar Carl-Anton Lindblom, inre befäl vid Trollhättepolisen, baserat på att utförandet.

"Det är ännu svårt att säga om gärningspersonen valt lägenheterna av en särskild anledning"

Även vid inbrottet på Vallmovägen hade gärningspersonen brutit upp dörren och skapat stor oreda i lägenheten. Där vet polisen ännu inte vad som stulits från lägenheten.

Polisen har ännu inga vittnen vid något av fallen men utreder brotten.

Enligt Carl-Anton Lindblom är det svårt att säga varför just de två lägenheterna blev utsatta för inbrott, och om de blivit valda av en särskild anledning.

– Kanske är det lägenheter de har varit i och känner till, eller för att de vet att de kunnat jobba ostört. Men jag tror inte att allmänheten behöver vara orolig, säger han.

Han berättar att polisen tittar på sambanden, vilka tillvägagångssätt och andra faktorer som geografiskt läge när de sammanställer brotten. Men det är svårt att avgöra nu i inledningsskedet, enligt Trollhättepolisens inre befäl.

Vid halv sjutiden på tisdagskvällen fick polisen larm om ett villainbrott på Halltorpsgatan i Trollhättan. Ägarna som inte var hemma vid tillfället upptäckte att källarfönstret var uppbrutet när de kom hem. På samma sätt som de två lägenhetsinbrotten tidigare under dagen, hade gärningspersonen tagit sig in bostaden och stökat till. Inbrottstjuvarna hade också kommit över kontanter av ett värde på drygt 600 euros. – Vi kan inte utesluta att det inte är samma gärningsperson och kommer skicka en tekniker till platsen under onsdagen för att titta på det, säger Carl-Anton Kindblom, inre befäl vid Trollhättepolisen.

ANNONS
ANNONS