Kattslussen får 130 kilo kattmat av kattmatsjätten

I veckan får Trollhättans kattsluss 130 kilo kattmat av Mjau. Med det kraftiga prisökningarna är det för dem en välkomnad leverans.
– Det är inte bara bra att man får kattmaten utan också att katthem uppmärksammas, säger Lena Helmersson.

ANNONS
|

I det lilla huset på Vårviks gård ligger Trollhättans kattsluss. En ideell förening som hjälper till att omplacera hemlösa katter. I huset bor det just nu tio katter som väntar på nya hem.

– Vi startade 1996 men hur aktiva vi har varit hela den tiden vet jag inte, säger Lena Helmersson, en av personerna som hjälper till på kattslussen.

För några veckor sedan meddelade kattmatsproducenten Mjau att de skulle dela ut åtta ton kattmat till 62 katthem i Sverige. En av katthemmen på listan är Trollhättans kattsluss. Totalt kommer de att få 130 kilo kattmat.

Uppmärksamma katthem

– Det är jättemycket och verkligen jättebra. Det har ju varit kraftiga prisökningar. Allt har blivit dyrare. Kattmat och kattsand har gått upp massor i pris. Vi är väldigt tacksamma för donationen, säger hon.

ANNONS

Mjau har delat ut kattmat till hemlösa katter i flera år genom projektet Mjau Gåvoshop. Projektet är en digital plattform där den som vill enkelt kan hjälpa katter genom att köpa matpaket. Trollhättans kattsluss har tidigare fått donationer från projektet.

– Alla sådana bidrag och donationer hjälper till. Eftersom vi är en ideell förening är det viktigt att det finns människor som vill hjälpa till. Det är inte bara bra att man får kattmaten utan också att katthemmen uppmärksammas, säger Lena Helmersson.

Svårt med framtiden

Kattslussen förlitar sig på donationer. Lena Helmersson berättar att det är vanligt att privatpersoner kommer förbi och skänker kattmat de har köpt. Sedan finns det även de som skänker mat som deras egna katter har ratat.

– Det är en stor del av det som vi jobbar för på katthem. De stora katthemmen har möjlighet att få sponsorer och sådant, men det är inte samma sak i mindre städer. Här är det jätteviktigt med donationerna.

I och med de kraftiga prisökningarna är det svårt att se hur donationerna kommer att se ut framöver.

– Vi har haft det rätt bra med givare och sånt, men med ekonomin som är, är det svårt att veta hur framtiden kommer att se ut.

ANNONS
ANNONS