Paula Pelli är kulturhuschef på Kronan kulturhus och bjuder in väljare att se TTELA:s valdebatt. Chefredaktör Cecilia Frisk är glad för detta då TTELA jobbat med frågan om valdeltagande under hela året.
Paula Pelli är kulturhuschef på Kronan kulturhus och bjuder in väljare att se TTELA:s valdebatt. Chefredaktör Cecilia Frisk är glad för detta då TTELA jobbat med frågan om valdeltagande under hela året.

Kronan kulturhus visar TTELA:s valdebatt

Valet närmar sig med stormsteg och det börjar bli dags att bestämma sig för vilket parti som ska få din röst. När Trollhättepolitikerna drabbar samman i årets viktigaste debatt bjuds du som röstar in för att se sändningen på Kronan kulturhus.

ANNONS

Debatten där S, V, MP, C, L, SD, M, KD drabbar samman hålls inför publik i Kulturbaren i Folkets hus i Trollhättan den första september. Men publikantalet är begränsat. Debatten sänds dock live på ttela.se och kommer att vara öppen även för de som inte är prenumeranter.

Nu bjuder även Kronan kulturhus in allmänheten att titta på debatten på storbildsskärm.

– Vi hoppas att det leder till ett ökat valdeltagande. Vi vet att de i de södra stadsdelarna har ett lägre valdeltagande än snittet. Alla kan inte ta sig till Kulturbaren och det här är ett sätt att engagera personer att rösta och hålla sig informerade, säger Paula Pelli som är kulturhuschef.

ANNONS

Ett par hundra personer skulle kunna få plats på Kronan kulturhus. Även boende utanför de södra stadsdelarna är självklart också välkomna för att se debatten tillsammans.

– Vi hoppas att detta leder till ett högre valdeltagande, säger Paula Pelli.

Vill öka valdeltagandet

Frågan om valdeltagandet är något som TTELA jobbat med under hela valåret i ett samarbete med lokala bibliotek och satsningen handlar om att nå ut till förstagångsväljare. Dels unga, dels nyblivna invånare som röstar för första gången i Sverige. Det sker genom ett projekt från Lindholmen science park, avdelningen Medier & Demokrati, i Göteborg.

– Många har kanske inte samma erfarenhet av yttrandefrihet, demokrati och fria val från sina hemländer och är därför en mycket viktig fråga, säger Cecilia Frisk på TTELA.

När Kronan kulturhus ville visa valdebatten i Trollhättan blev därför TTELA:s chefredaktör glad.

– Det här är den viktigaste debatten inför valet för Trollhätteborna. För politikerna är det upp till bevis och ge svar på det som alla väljare undrar om skolan, äldreomsorgen, tryggheten i stan och mycket mer, säger hon.

Kronan kulturhus kommer under valdagen även att fungera som vallokal. Och fram till dess kan man även förtidsrösta på flera ställen i stan, bland annat i PRO:s lokal på Kronogården på Slåttervägen.

ANNONS

Valdebatten direktsänds på ttela.se kl 18.00 på torsdag 1 september och visas även alltså på storskärm på Kronan Kulturhus.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS