Kurts radioantenn måste ner efter 47 år

Radiotelegrafi har varit Kurt Ådhammars stora hobby i 60 år. Nu har hans bostadsrättsförening bestämt att antennen på hustaket måste ner.

ANNONS
|
Snart är det slut på Kurt Ådhammars radiotelegraferande, eller i vart fall den han sänd hemifrån. Bostadsrättsföreningen där han bor har på en föreningsstämma tagit beslut med 24 mot 11 röster att antennen måste ner.
– Jag fick höra att det berodde på störningar men tycker att de borde ha pratat med mig först. Jag tror säkert att de störningarna hade kunnat åtgärdas. Jag har löst sånt förut, säger Kurt Ådhammar.
För honom är stämmans beslut en katastrof eftersom han inte kommer kunna ägna sig åt sin hobby. I världen har han räknat att det finns 311 länder. Av dem är det bara 11 stycken han inte kommunicerat med via antennen på hustaket.
Enligt Niklas Gustafsson som är ordförande i bostadsrättsföreningen på Idrottsvägen där Kurt Ådhammar bor, beror beslutet på att man inte tycker om hur antennen ser ut.
– Det är både det rent visuella och på grund av säkerhetsrisken. Vi vill inte att någon ska behöva upp på taket och riskera att trilla ner. Det stod om störningar i motionen men det är det visuella och säkerheten som beslutet beror på.
Han betonar också att det står i Kurt Ådhammars kontrakt att han ska ta ner antennen om föreningen beslutar så, och att om någon ansökt om en antenn på taket i dag hade det aldrig beviljats.
– Det är märkligt att man har börjat bry sig om hur det ser ut nu, efter 47 år, säger Kurt Ådhammar.
ANNONS