Lastbil och a-traktor i frontalkrock – en person död

En lastbil och en a-traktor har frontalkrockat på väg 44 mellan Lidköping och Trollhättan. Fyra personer var inblandade i olyckan.
– En person har avlidit, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen, strax efter klockan sex på torsdagsmorgonen.

ANNONS
LocationRiksväg 44|
|

Det var vid 01.30-tiden under torsdagsdygnet som SOS Alarm larmades om en olycka på riksväg 44 mellan Lidköping och Trollhättan. Det var en a-traktor och en lastbil som hade frontalkrockat.

– Vi är på plats tillsammans med räddningstjänst och ambulans. Det är fyra personer inblandade. Lastbilschauffören klarade sig oskadd och de tre i a-traktor verkar vara allvarligt skadade, sa Göran Carlbom.

Strax innan klockan tre sa ledningsoperatören på SOS Alarm att en person hade förts till sjukhus med ambulanshelikopter. Ytterligare två hade förts till sjukhus med ambulansbilar.

Vägen var avstängd under räddningsarbetet och det var begränsad framkomlighet under natten. Strax innan klockan sex kunde trafiken släppas på som vanligt igen.

ANNONS

Klockan 06.15 säger Göran Carlbom vid polisen till TTELA att en ung person har avlidit. Anhöriga är underrättade.

Den avlidne föraren i a-traktorn var en 17-årig man. Tillsammans i fordonet satt även två unga kvinnor som är 15 och 16 år gamla. Enligt polisen ska en av dem ha allvarliga skador, som i nuläget inte bedöms vara livshotande, den andra ska har lindriga skador.

Pressansvarig på NU-sjukvården, Lotta Abrahamsson, meddelar på torsdagsförmiddagen att en flicka född 2006 vårdas på Näl.

– Tillståndet är allvarligt men stabilt, säger hon.

Den andra flickan vårdas på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg. Där meddelar presstjänsten att flickans skador är allvarliga men att läget är stabilt.

Polisen har inlett en förundersökning om vårdslöshet i trafik. Båda fordonen kommer att tas i beslag av polisen.

– Ett av fordonen har troligtvis kört på fel sida vägen, säger Carlbom.

ANNONS