Spåren av sågspån kunde visa hur tjuven rört sig.
Spåren av sågspån kunde visa hur tjuven rört sig.

Man döms till fängelse för stöld på gymnasieskola

Den man som tidigare i våras bröt sig in på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan och stal får nu till fängelse.

ANNONS
LocationTrollhättan||

Det var en tisdagskväll i april 2021 som två maskerade män med hjälp av en kofot, bröt sig in i byggsalen på Magnus Åbergsgymnasiet i Trollhättan. Väl på plats gick de två männen runt i byggnaden och stoppade på sig saker, bland annat en dator, två bilnycklar och en bänksåg.

Då bänksågen tidigare hade använts i lärosyfte, kunde lärarpersonal i efterhand se hur gärningsmännen rört sig tack vare spår av sågspån längs golvet. Sågspånsspåren ledde dem ut till en närliggande parkering och vidare in i en skogsdunge där man återfann en del av stöldgodset.

Hårfäste kunde avslöja

När polis vid senare tillfälle kollade igenom den övervakningsfilm som funnits på plats, kunde de urskilja en av gärningsmännen. De greps senare av polis men nekade att ha varit inblandande i stölden. Under tingsrättsförhandlingen i Vänersborg kunde även tingsrätten se en slående likhet mellan gärningsmannen och den maskerade mannen som synts på övervakningsfilmerna.

ANNONS

Döms till fängelse

Nu döms den ena mannen mot sitt nekande för stöld. Under 2021 har mannen som är hemmahörande i Uddevalla, gjort sig skyldig till flertalet brott så som häleri, skadegörelse, olovlig körning och narkotikabrott. Han förekommer också flertalet gånger i belastningsregistret och är känd av polis sedan tidigare. Tingsrätten bedömde därför att något annat straff än fängelse inte kan komma ifråga och påföljden för mannen blir tre månaders fängelse. Han kommer fortsatt vara häktad tills domen vinner laga kraft. Domen kan överklagas till och med 29 december.

Den andra maskerade gärningsmannen har ännu inte kunnat identifieras.

ANNONS