Polisen har gripit en man för olaga hot i centrala Trollhättan.
Polisen har gripit en man för olaga hot i centrala Trollhättan.

Man gripen för olaga hot

En man har gripits i centrala Trollhättan efter att först ha gått in på polisstationen beväpnad med en träpåk och därefter ha hotat en person utomhus.

ANNONS
|

Det var vid 11.30-tiden på fredagen som händelsen ägde rum i centrala Trollhättan. En man beväpnad med någon form av träpåk hade klivit in på polisstationen.

– Där blev han fråntagen träpåken och blev avvisad från platsen. Sen gick han ut och måste ha letat upp ännu en träpåk eller en gren av något slag, som han hotat en person utomhus med, säger Rickard Lejon, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Enligt polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr, är det en kvinna som har upplevt sig hotad av mannen.

– Men det finns inga uppgifter om att någon ska ha skadats fysiskt, säger han.

ANNONS

Händelsen utspelade sig i närheten av polishuset och flera polispatruller kunde snabbt anlända till platsen där mannen greps.

Sent på fredagskvällen meddelade polisen att mannen, som är i 30-årsåldern, är anhållen misstänkt för olaga hot. Under lördagen kommer fler förhör att hållas med mannen.

Vid lunch på lördagen satt mannen fortsatt anhållen, men polisen hade inga ytterligare uppgifter att lämna.

Fotnot: Enligt initiala uppgifter från polisens presstalesperson skulle mannen ha varit beväpnad med ett järnrör, men det rörde sig alltså om en träpåk.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS