Morddömda kvinnan överklagar till hovrätten

En 42-årig kvinna dömdes för mordet på en personlig assistent i Trollhättan. Nu har hon via sin advokat överklagat domen till hovrätten, rapporterar tidningen GT.

ANNONS

LÄS MER:Kvinna döms för assistentmordet

Kvinnan har under hela utredningen nekat till att ha begått mordet. Redan när domen mot henne föll sade hennes försvarsadvokat Per-Åke Kvarnström till TTELA att hon ville överklaga.

– Hon anser sig oskyldig, hon vill ha det prövat i hovrätten, sade han då.

Nu har försvaret skickat in en överklagan till hovrätten, uppger tidningen GT. Enligt GT framgår det i överklagan att kvinnan fortsatt nekar och att hon vill frias. Hon ska också stå fast vid den version av händelseförloppet som hon uppgav tidigt i utredningen.

– Hon har fortsatt samma inställning. Hon har tvingats till platsen av två män och det är hennes version. Det är en utav de här två männen som genomfört gärningen, säger advokaten Per-Åke Kvarnström till GT.

ANNONS

Åklagarna yrkade på livstids fängelse, men Vänersborgs tingsrätt dömde kvinnan till 18 års fängelse.

LÄS MER:Hör mordmisstänkta kvinnan i nytt poddavsnitt

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS