Petter Northug kommer till Trollhättan

Den 26-28 augusti anordnar Trollhättan Action Week sina rullskidtävlingar. Nu står det klart att storstjärnan Petter Northug kommer till start.
– Jag ser inte vem som ska kunna slå mig i Sverige, säger han.

ANNONS

Efter ett uppehåll är norrmannen Petter Northug igång och tävlar igen. Nu går han ut med att han kommer till Trollhättan för att tävla i Alliansloppet. Att döma av ett nytt pressmeddelande är det en revanschsugen Northug som kommer till Trollhättan efter att hans stavar bröts vid det senaste besöket 2018.

– Nästa vecka ska jag tävla i Alliansloppet. Där väntar många svenskar och det kanske blir någon flashback från Falun (skid-VM där han tog så mycket som fyra guld). Jag gillar att visualisera det, säger han.

LÄS MER:Stjärnduo missar Alliansloppet

Alliansloppets egna Magnus Larsson och Baptiste Noel är glada över att Northug ansluter till startfältet.

ANNONS

– Det är så härligt, så kul. När han var här 2018 var han så stark. De sista två kilometerna bröt han ju stavarna så han kunde inte vinna, men han var så stark alltså, säger Baptiste Noël.

– Trots att han inte har varit på topp på några år så är han ju en av de största. Nu satsar han mot ski classic, och gör han bara sin träning rätt så kommer han bli farlig där, säger Magnus Larsson och förklarar hur förspelet såg ut inför förra gången Northug var med.

– 2018 ringde hans manager och frågade om det fanns möjlighet för Petter att komma. Han ville se vart han stod sig i sin träning, och kom på helt eget initiativ. Sedan har han också ett märke som heter ”Northug”, som är med som partner med oss, men det är några andra som äger det märket, och vi är inte själv i kontakt med Petter.

Och norrmannens syfte med att komma till Trollhättan och tävla är tydligt, menar Larsson.

– Han vill ju tillbaka till världseliten.

LÄS MER:Ingen publik på Alliansloppet

I startfältet kommer norrmannen få tampas mot svenska skidstjärnor som Oskar Svensson, William Poromaa och Calle Halfvarsson men även mot de franska toppåkarna Maurice Manificat och Jean-Marc Gaillard samt det svenska rullskidlandslaget.

ANNONS

Petter Northug kommer till start i det 48 kilometer långa loppet den 28 augusti.

LÄS MER:Resan från nybörjare till målet i Alliansloppet

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS