Populära statyn stulen

Den staty av en kråka som stått i Strömslundsrondellen har blivit stulen. Konstverket ritades av konstnären Elisabeth Carlsson och invigdes 2015. Kråkan har förutom en staty också varit symbol för Strömslundsföreningen.

ANNONS

Det var Strömslundsföreningens Kathleen Håkansson som kom med idén till Trollhättans kommun om att placera en staty av kråkan i den nya rondellen och så blev det. Kråkan är utformad i stål, den är 90 centimeter hög och var placerad på en sten som symboliserar en grindstolpe.

Konstnären Elisabeth Carlsson var själv med på statyns invigning men gick bort två år senare, 2017, vid 92 års ålder.

Statyns försvinnande har rört upp många känslor på Facebook och i gruppen ”Strömslundsgruppen” skrev folk bland annat ”Det var väl he.....te att inget får vara ifred. Jag blir vansinnig. Så mycket planering och ideellt arbete i Strömslundsföreningen samt stöd av Kommunens Gata- parkavdelning. Vart är samhället på väg?” och ”Så trött man blir på dessa personer som inte värnar om ett trivsamt samhälle

ANNONS

Enligt polisen har man inte fått in en anmälan om saken än.

– Än så länge har vi inte fått en anmälan men det kan mycket väl vara så att kommunen kommer att anmäla det inom de närmsta dagarna, säger Daniel Mattsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen.

Läs mer: Kraxe på rondellplats i Kråkestan

Läs mer: Konstnär Elisabeth Carlsson död

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS