Rasmus Paludan har lämnat in en ansökan om att få manifestera i Trollhättan.
Rasmus Paludan har lämnat in en ansökan om att få manifestera i Trollhättan. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Rasmus Paludan ansöker om tillstånd för manifestation i Trollhättan

Rasmus Paludan har nu lämnat in en ansökan om att få manifestera i Trollhättan på lördag, den 30 april.

ANNONS

På onsdagsmorgonen skickade Rasmus Paludan en ansökan till polismyndigheten om att få manifestera och ha ett valmöte på Kronogården eller var som helst i Trollhättan, på lördag, klockan 11-14.

Paludan beskriver i sin ansökan att tillställningen är ett valmöte för Stram kurs Sverige, där han som riksdagskandidat ska berätta om sin politik och kritisera islam.

Enligt Paludan ska de som manifesterar vara två-fem personer och de ska ha med sig megafon, tändare och böcker. Han skriver också i ansökan att det nog är nödvändigt att kalla in specialutbildade poliser till hans manifestation, för att skydda honom från att bli dödad.

ANNONS

– Det är inte mig de ska skydda utan demokratin, svarar Rasmus Paludan TTELA på frågan om han är rädd för att besöka Trollhättan.

Är din tanke att bränna koranen?

– Möjligheten finns. Om någon ropar eller attackerar oss kommer vi att bränna koranen, för då finns det en anledning till det.

Vilken är anledningen?

– Det handlar om att visa att folk som tar till våld och hot mot att man inte får yttra sig i Sverige, inte ska få göra det. Kan inte svensk polis skydda en politisk kandidat som ställer upp i Riksdagen visar det på stora problem.

Rasmus Paludan har tidigare ansökt om ett valmöte i Borås på fredagen, men fick avslag av polismyndigheten i Västra Götaland. Detta beslut har överklagats.

– Det kan bli problem om polisen nekar för att de inte gillar retoriken. Det är inte polisens jobb att göra en sådan bedömning i en demokrati, säger Rasmus Paludan.

I Borås ansökte han om en specifik adress, i Trollhättan har han ansökt om att få manifestera på Slåttervägen, men med tillägget ”var som helst i Trollhättan”.

– Polismyndigheten har svarat nej till alla ställen i Borås. Det brukar gå till så att de kan föreslå ett annat ställe, som de tycker är mer lämpligt, men jag skrev till det i ansökan till Trollhättan för att förtydliga detta.

ANNONS

Efter Trollhättan far Rasmus Paludan vidare till Örebro på lördagen och på söndagen, den första maj, har han ansökt om manifestationer i Stockholm och Uppsala.

TTELA har sökt polismyndigheten, som i nuläget inte kan ge några kommentarer.

LÄS MER:Paludans utspel: ”Polisen i Västra Götaland den mest islamiserade”

LÄS MER:Yttrandefrihetsexperten: Därför bör Paludan få tillstånd

LÄS MER:Rädslan: ”Kommer Paludan till Trollhättan så blir det kaos”

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS