Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs, bränner en Koran. Nu planerar han att söka tillstånd för en manifestation i Trollhättan.
Rasmus Paludan, partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs, bränner en Koran. Nu planerar han att söka tillstånd för en manifestation i Trollhättan. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Rasmus Paludan ska söka tillstånd för manifestation i Trollhättan

Den dansksvenske högerextremisten och koranbrännaren Rasmus Paludan ska söka tillstånd för en manifestation i Trollhättan, säger han till SVT:s Aktuellt.

ANNONS

I påskhelgen skakades Sverige av de värsta upploppen i decennier och utlösande faktorn var den högerextreme politikern Rasmus Paludans manifestationer i olika städer runt om i Sverige.

Resultatet blev våldsamma kravaller som i första hand var riktade mot polisen.

Paludan, som är partiordförande för högerextrema partiet Stram Kurs, är nu fast besluten att komma åter och hålla det han kallar valtal och för att bränna fler koraner. Paludan planerar att söka demonstrationstillstånd för nya möten i Sverige, bland annat i Trollhättan.

– Jag kommer att söka tillstånd för nästa vecka i Landskrona, Linköping, Norrköping, Örebro, Borås och Trollhättan, säger han till SVT:s Aktuellt på tisdagskvällen.

ANNONS
usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS