Cecilia Frisk, TTELA:s publisher och ansvarige utgivare.
Cecilia Frisk, TTELA:s publisher och ansvarige utgivare.

Rösta på din kandidat till Årets hållbarhetspris i Trollhättan

Tack för alla intressanta nomineringar som vi fått in till TTELA i arbetet med att utse vinnaren av Årets Hållbarhetspris i Trollhättan 2019!

ANNONS
|

På näringslivsgalan Go Trollhättan den 5 december kommer alltså TTELA med stor stolthet tillsammans med CSR Västsverige att dela ut Årets Hållbarhetspris till den verksamhet eller företag som genomfört en satsning som lett till ökad miljömässig hållbarhet. Med priset vill vi uppmuntra lokala företag och verksamheter att arbeta hållbart, visa att många kan bidra på olika sätt och att alla kan göra något för att bidra till ett mer hållbart samhälle.

Tack också till ett givande och lärorikt samarbete med CSR Västsverige, som är ett icke vinstdrivande sektorsöverskridande nätverk med spetskompetens när det gäller just hållbarhetsfrågor!

– Det är extra roligt att det bland de nominerade fanns en bredd på olika typer av initiativ och också många kandidater med hög nivå på miljönyttan, säger Josefin Borg, som deltagit i juryarbetet från CSR Västsveriges sida tillsammans med Anna Simmons och May Hylander

ANNONS

Från TTELA har förutom undertecknad också Johannes Nilsson och Terese Nilsson deltagit.

Vi kommer de kommande dagarna berätta mer i TTELA om de tre nominerade, och senare även lyfta fram flera av de nominerade som var i slutkampen för att gå vidare till slutomgången.

Kriterier för bedömning av tävlingsbidragen:

• En god och inspirerande förebild.

• Kan genomföras av andra företag och verksamheter.

• Bidrar till miljömässigt hållbar utveckling.

• Genomförda handlingskraftiga, nytänkande och konkreta åtgärder - gärna med mätbara resultat.

• Juryn lägger extra tyngd på insatser som gjorts i samverkan med annan aktör eller andra aktörer.

Att TTELA delar ut just ett hållbarhetspris i Trollhättan handlar om vår tydliga inriktning att göra skillnad här, vilket är samma motiv till att vi till våren delar ut TTELA:s integrationspris i Vänersborg.

Mediehuset TTELA:s tydliga fokus är riktig lokal bevakning, granskning och rapportering – där objektivitet, fakta och trovärdighet är viktiga hörnpelare.  Vi väljer ämnen med vägledning utifrån att vi ska bidra till att göra skillnad här. För vi vet – riktig journalistik gör skillnad!

På ttela.se kan du rösta på den kandidat som du anser är en värdig vinnare.

Röstningen stänger vid lunchtid 5 december och på kvällen på Innovatum delar jag ut priset till vinnaren.

ANNONS

Kommunala bostadsbolaget Eidar

"En god och inspirerande förebild då de tar ett helhetsgrepp om sitt ansvar för hur de påverkar miljön. De gör dessutom ett stort arbete i att sprida sin kunskap då de samverkar i både lokala, regionala och nationella sammanhang. Eidars arbetssätt bidrar till en miljömässig utveckling då de har lyckats bli helt fossilfria i sin bränsleförbrukning till både fordon och fastigheter. De har konkreta och mätbara resultat som på ett enkelt sätt kan kopieras av andra. Både arbetssätt och praktiska lösningar går att implementera i fler verksamheter och branscher. De inkluderar leverantörer på ett föredömligt sätt i sin förändringsprocess. Vår bedömning är att miljönyttan kommer att vara bestående".

Ithing

"Har utvecklat en hållbar, naturvänlig och återvinningsbar laddstolpe i trä till el- och hydbridbilar, är en inspirerande förebild genom sin innovativa lösning och förmåga att tänka nytt. De skapar miljönytta på flera plan genom att kombinera lokalproducerade material med nödvändig infrastruktur för framtidens vägtransporter. Med sin konkreta affärsidé kan de visa vägen i materialval för andra teknik- och infrastruktursproducenter. De samverkar i regionala sammanhang för att visa på möjligheterna i sin lösning. El-laddning är en framtidsmarknad och med svenskt trä som materialval ökar miljönyttan".

Reko-ring

"Säljer närproducerat direkt från bonden, är en god och inspirerande förebild då de möjliggör för privatpersoner att göra miljömässigt kloka val. Ett arbete på gräsrotsnivå, som också skapar mötesplatser och utmanar normen för vår livsmedelskonsumtion. Reko-ring erbjuder miljönytta i en konkret lösning kan kopieras av andra runt om i hela landet och det finns redan initiativ för uppstart i närliggande kommuner. Hela idén bygger på samverkan och gör avståndet mellan producent och konsument mycket kortare, viktiga förutsättningar för bestående förändringar i individens förmåga att göra sin livsstil mer hållbar".

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS