Moez Dharsani (S), Mattias Foldemark (V), Monica Hanson (S), Paul Åkerlund (S), Torvald Asplund (V) och Elena Miyawaki (V).
Moez Dharsani (S), Mattias Foldemark (V), Monica Hanson (S), Paul Åkerlund (S), Torvald Asplund (V) och Elena Miyawaki (V).

Samlad opposition i Trollhättan

Socialdemokraterna och Vänsterpartiets samarbete i Trollhättan kommer att fortsätta i opposition. Siktet är inställt på att återta makten inom nuvarande mandatperiod eller efter nästa val.

ANNONS
|

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet har kommit överens om grunderna för en samverkan i opposition, samt en fördelning av platser i nämnder, styrelser och utskott.

Detta enligt ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

Tillsammans bildar partierna en stark opposition med 27 mandat. Den styrande minoriteten i Trollhättan, M, C och KD, samlar 24 mandat och är beroende av Sverigedemokraternas stöd för att få igenom förslag.

– Det gör att miniminoriteten är helt beroende av att söka stöd för sina förslag hos oss, om de inte vill göra sig beroende av SD, konstaterar Moez Dharsani (S), Arbetarekommunens ordförande.

– Det är en överenskommelse som ger båda partierna insyn och påverkansmöjlighet över hela stadens spektra. Det är viktiga faktorer för en kommande tid i styrande roll, säger Elena Miyawaki (V), tillträdande gruppledare.

ANNONS

Enligt pressmeddelandet kommer partierna att lägga en gemensam budget, med fokus på jämlika villkor för invånarna i Trollhättan. Oppositionspolitiken kommer också att innebära ett tydligt granskande av den styrande minoritetens politik och dess konsekvenser.

Båda partierna är också överens om att fortsätta samarbetet med Miljöpartiet, trots att partiet föll ur kommunfullmäktige efter valet.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS