Snön avslöjade berusad bilförare

När mannen greps i en bil trodde polisen först att han pratade danska. Men han var så berusad att han hade svårt att formulera sig.

ANNONS

Mannen, en 29-årig Trollhättebo, åtalades senare misstänkt för grovt rattfylleri, obehörigt avvikande från olycksplats och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

29-åringen har berättat vid förhör att han den aktuella kvällen i januari år varit hemma hos en kompis som bjöd på grogg. Att han skulle ha kört bil hem minns han inte alls, bara att han promenerat, skottat lite snö utanför sin fars hus och sedan vaknat i en cell hos polisen.

Läs också: Redlöst berusad körde på bilar

Tingsrätten anser att polisens version är mer trovärdig. En polispatrull lade märke till en bil som såg ut att vara på väg från en olycksplats i Strömslund i Trollhättan där någon krockat med två parkerade bilar. Bilen fastnade dock i snön och när polisen öppnade förardörren luktade det starkt av alkohol.

ANNONS

När patrullen försökte prata med 29-åringen förstod de först inte vad han sa. De trodde mannen pratade danska, men insåg snart att han var mycket berusad. På bilgolvet låg bland annat en flaska med lite vodka kvar.

Spåren i snön efter mannens bil ledde fram till de krockade bilarna. Dessutom, efter visitering, hittades en kniv på mannen.

Nu har 29-åringen dömts till en månads fängelse för grovt rattfylleri, smitning från olycksplats och knivbrott. Han ska även betala 1 400 kronor till Trollhättans stad eftersom han körde på en stolpe, samt 27 708 kronor för de skadade bilarna.

ANNONS