Trafiken får ta andra vägar när åkarna ska fram

Flera gator kommer att stängas av under delar av dygnet de närmaste dagarna.

ANNONS

Arrangörerna av Trollhättan Action Week har fått tillstånd av länsstyrelsen, polisen och kommunen för att stänga av trafiken i evenemangsområdet och på olika sträckor under veckans tävlingar.

Syftet är förstås att öka säkerheten för tävlande, åskådare, funktionärer och trafikanter under det stora arrangemanget.

Action Week drog i gång i söndags, och i evenemangsområdet råder sänkt hastighet till 30 kilometer i timman ända fram till 30 augusti. Åkersbergsvägen – mellan Malgöbron och Kyrkbron – kommer också tidvis att stängas helt för fordonstrafik under fredag, lördag, söndag och måndag. Det rör sig om fem till elva timmar per dag.

Under fredagen ska rullskidåkarna tävla i sprint, och då är även Kyrkbrovägen och Landbergsliden stängd för trafik.

ANNONS

Parkeringsförbud

På lördag gör elit och motionärer upp i Alliansloppet. Då är Oscarsbron, Landbergsliden, Kungälvsvägen med korsningar mot Albertsvägen och Edsvägen stängda för trafik, liksom Edsvägen fram till Båberg. När eliten kör sista varvet stängs också sträckan mellan Näl-rondellen och Klaffbron under någon kvart, liksom Torggatan mellan Klaffbron och Drottninggatan.

På lördagen ska ungdomar och vuxna genomföra en skidskyttetävling på rullskidor. Den hålls i evenemangsområdet så det blir inga extra avstängningar.

Tävlingsveckan avslutas med ett 15-kilometerslopp på rullskidor. Det går på gator och cykelvägar genom Strömslund och Källstorp. Förutom Åkersbergsvägen stängs Kyrkbrovägen, Oscarsbron, Landbergsliden, Kungälvsvägen fram till Albertsvägen, Felterusgatan, Strömslundsgatan, Kvarnvägen, Fagerstrandsbacken och Källstorpsvägen för trafik. Det blir också parkeringsförbud på flera av gatorna, och flaggvakter kommer att finnas på plats för att boende ska komma in och ut via Strömslundsrondellen.

Klockslag och mer information om trafikavstängningarna hittar du här, på hemsidan för Trollhättan Action Week.

ANNONS