Trollhättans stad har jobbat på för att utveckla stadskärnan, i samarbete med fastighetsägare, företagare och centrumbolag. Nu finns en viktig utmärkelse i sikte.
Trollhättans stad har jobbat på för att utveckla stadskärnan, i samarbete med fastighetsägare, företagare och centrumbolag. Nu finns en viktig utmärkelse i sikte. Bild: Yvonne Olsson

Trollhättan har viktig utmärkelse i sikte

Trollhättan har tagit ett steg på vägen mot utmärkelsen Årets stadskärna 2022.

ANNONS
|

Sedan några år har Trollhättans stad arbetat fokuserat med att utveckla stadskärna – med alltifrån den fysiska miljön till trygghet, renlighet, fler aktiviteter, fler bostäder och stöd till centrumföretagare.

Arbetet har gjorts i nära samarbete med fastighetsägare, centrumföretagare, City Trollhättan med flera, och ett delmål har varit att Trollhättan ska utses till Årets stadskärna 2022.

LÄS MER:Centrumarbetet tar nya vägar

Läs mer: Årets stadskärna 2022?

Nu har Trollhättan klarat av första hindret genom att få den certifiering som krävs för att kunna bli Årets stadskärna, kallad Quality Mark.

– Ett attraktivt centrum är viktigt för hela Trollhättan och vi har gjort stora satsningar för att skapa en trygg och trivsam stadskärna. Det är kul att se att det vi gör är uppskattat och att utvecklingen fortsätter, säger kommunstyrelsens ordförande Paul Åkerlund i ett pressmeddelande.

ANNONS
ANNONS