Trollhätteföretag flyttar till Vårvik

Efter att deras kontor ska rivas, flyttar Trollhätteföretag Bro Underhåll & Service till Vårvik. Flytten innebär blandande känslor, men företaget är nöjda över att vara kvar i Trollhättan.
– Vi känner att vi hör hemma här, säger Kent-Arne Svensson, vd på Bro Underhåll & Service.

ANNONS
|

Bro Underhåll & Service, BUS, med huvudkontor i Trollhättan och kontor i Stockholm, Linköping och Mariestad, flyttar nu till Hyveljärnsfabriken i Vårvik. Detta då företagets huvudkontor kommer att rivas, i och med att Trafikverkets planer på att anlägga nya slussar.

Företag flyttar till Vårvik

Miljön där de håller till idag menar Kent-Arne Svensson är fantastisk. Företaget letade därför efter något snarlikt inför flytten.

– Vi är jättenöjda att över att ha hittat detta alternativet, men samtidigt så känns det otroligt tragiskt då vi har levt och verkat i Åkersberg. Det är vår uppväxt, men det är bara att inse fakta att våra nuvarande lokaler försvinner. Istället är vi supernöjda med det nya, och supernöjda med planerna som kommunen har om Vårvik.

ANNONS

Hör hemma i Trollhättan

Att vara kvar i Trollhättan var också viktigt.

– Vi vill ju gärna vara kvar i Trollhättan för att vi känner att vi hör hemma här. Sedan vill vi gärna vara nära vattenanläggningar och med dem som vi jobbar med. Vi var med och arbetade med Stridsbergsbron och då tänkte jag att det skulle passa oss bra, säger Kent-Arne Svensson, vd på Bro Underhåll & Service.

En bonus blev sedan att Hyveljärnsfabriken är en industrihistorisk byggnad.

– Och ännu bättre rent logistiskt. Vi har haft vår verksamhet utspridd och nu kommer vi dessutom nära till resecentrum så det underlättar för de som pendlar från Göteborg.

Inflytten är planerad till årsskiftet 2025/2026.

LÄS MER:Ida från Vänersborg vill göra det kul att ha mens

ANNONS