ttela-dokumentär

ingress

TTELA

TTELA PODCAST

I TTELA dokumentär djupdyker vi i stora lokala nyhetshändelser som Vänersborgsmordet, Metallskandalen och Kronogårdsnätverket.

LYSSNA PÅ: TTELA DOKUMENTÄR – BRANDNATTEN

34 utbrunna bilar. Ett flerfamiljshus som brinner ner till grunden och ett parkeringshus som brandskadas grovt mitt i centrala Trollhättan. Natten den 2 juni 2022 står hela Trollhättan i brand – och ingen kan förklara varför.

LYSSNA PÅ: TTELA DOKUMENTÄR – KRIGENS VITTNEN

Kriget rasar i Ukraina och nu flyr flera hundratusentals barn och vuxna. Många av dem till Västsverige. Samtidigt väcks känslor och minnen hos dem som upplevt andra krig.

LYSSNA PÅ: TTELA DOKUMENTÄR – KRONANATTACKEN

En pappa som förlorat känslan av trygghet. En överlevare som aldrig kan glömma. Och en rektor som hoppas att skolan någon dag kommer förknippas med något annat än skoldådet. I TTELA dokumentär får vi höra om Kronanattacken snart fem år senare och hur skoldådet påverkat drabbade.

LYSSNA PÅ: TTELA DOKUMENTÄR – METALLSKANDALEN

Sprit och porrklubbsbesök kom att bli ingredienserna i en av de största skandalerna i Trollhättan någonsin. 15 år senare kastar TTELA dokumentär ljus över den igen.

LYSSNA PÅ: TTELA DOKUMENTÄR – ASSISTENTMORDET

En shoppingtur och en sväng till återvinningen – så tillbringade den misstänkta kvinnan sina sista dagar i frihet efter att kollegan mördats. I TTELA dokumentär djupdyker vi i assistentmordet.

LYSSNA PÅ: TTELA DOKUMENTÄR – KRONOGÅRDSNÄTVERKET

Sedan hemlig kommunikation mellan kriminella avslöjats har polisen fått en tydligare inblick i den organiserade brottsligheten. I TTELA dokumentär hör vi bland annat lokalpolisområdeschefen om Kronogårdsnätverket.

LYSSNA PÅ: TTELA DOKUMENTÄR – SEX DYGN MELLAN LIV OCH DÖD

Petri Silomäki är en särskild siffra i corona-statistiken. 39 år, fullt frisk och vältränad. Men när han under våren 2020 insjuknar går det snabbt. I sex dygn svävar Petri mellan liv och död och hans syster Elisabeth tvingas stå ensam med ovissheten.

LYSSNA PÅ: TTELA DOKUMENTÄR – VÄNERSBORGSMORDET

Med hagelgevär sköt familjefadern ihjäl sin gäst i hemmet. I TTELA dokumentär berättar brottsutredare och andra nyckelpersoner om det brutala mordet en sommarkväll i Vänersborg.

×