Kollage: Rickard Sköld
Kollage: Rickard Sköld Bild: Adam Ihse/TT

TTELA krim: Om rånen mot barn och miljonsvindeln

Den senaste tiden har ungdomar rånats med slag och pistolliknande föremål. I TTELA krim hör du om vad som utmärker ungdomsrån. Och än är inte turerna kring rothärvan och de svindlande miljonerna över.

ANNONS

Under loppet av några timmar rånades ungdomar i Trollhättan och Vänersborg av andra ungdomar. I ett av fallen var offret bara 12 år. I TTELA krim hör du om rånen när barn rånas av andra barn och ungdomar. När en liga utförde rån mot unga tonårskillar vid resecentrum i Trollhättan för några år sedan, sattes djupa spår i offren och det var jackor och mobiltelefoner som var åtråvärda byten för rånarna.

Rothärvan aktuell igen

Efter att det hittills största bedrägeriet med rot-avdrag avslöjades dömdes flera i till fängelse. Men än är inte turerna i rothärvan över och TTELA:s journalister djupdyker i detta omfattande fall.

ANNONS

I podden hör du också om den så kallade snippadomen som gett eko över hela Sverige.

Detta är det fjärde avsnittet av TTELA krim där TTELA:s krimjournalister Daniel Gustafsson och Mari-Louise Melldahl fördjupar sig i aktuella och lokala brottsfall. Fler avsnitt finns att lyssna på här på ttela.se eller där poddar finns som till exempel podcaster eller Spotify. Alla poddasvsnitt finns tillgängliga för alla, även för de som inte är prenumeranter.

Daniel Gustafsson och Mari-Louise medverkar i TTELA krim.
Daniel Gustafsson och Mari-Louise medverkar i TTELA krim.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS