Fredrik Hofflander: TTELA:s redaktion på Ayia Napa – en rolig och viktig satsning

Nu drar TTELA igång en av de roligaste satsningar jag har varit med om under mitt liv som journalist. Jag skulle bli otroligt glad om du vill hänga med på resan.

ANNONS
|

Så vitt jag vet har TTELA aldrig tidigare haft en redaktion på Cypern. Men på fredag händer det! Då drar vi igång ett veckolångt journalistiskt projekt som jag tror blir roligt, ovanligt, överraskande – och faktiskt också väldigt viktigt.

TTELA:s nyhetschef Lovisa Meijer och reporter Kajsa Lecander tar sitt pick och pack, sätter sig på flyget – och reser ner till Aiya Napa. De gör det tillsammans med många hundra blivande studenter från Trollhättan och Vänersborg.

Firar att skolan är slut

Många av er är väl bekanta med den här studenttraditionen som har ett par årtionden på nacken vid det här laget. Ett par veckor före dagen D släpper avgångseleverna ALLT och drar söderut för att fira att skolåren snart är slut och att livet liksom börjar på riktigt.

ANNONS

Någon gång förra våren började tankarna ta form. Borde inte vi på TTELA faktiskt skildra den här ritualen – på riktigt? Skildra festen, skildra glädjen, skildra skratten, skildra en och annan färgglad drink. Men också berätta om vemodet inför att snart skiljas från sina kompisar, berätta om tankar inför framtiden, berätta om riskerna som faktiskt skulle kunna finnas med att dra på festresa till ett av Europas partytätaste resmål.

TTELA rapporterar direkt från Ayia Napa

Lite sött och lite salt alltså. Ungefär som livet självt. Mitt bästa råd till alla er som läser detta: Ha järnkoll på TTELA:s nyhetssajt den kommande veckan! Där liverapporterar vi om vad som egentligen händer på Cypern – i form av reportage, snabba texter, bildspel och filmer. Perfekt för er som själva reser ner och vill ha koll på läget. Lika perfekt för alla er som (kanske med ett visst inslag av nagelbitande) funderar på vad ungdomarna har för sig egentligen.

Det finns en sak som jag känner mig alldeles extra entusiastisk för i allt detta. Det är att vi på det här sättet sätter ljuset på personer som vi inte alltid ger tillräckligt plats i samhället.

45-åriga män som jag själv har ofta gott om plattformar att synas och höras från – men jag är helt övertygad om att 18–19-åringarna är minst lika intressanta att lyssna på. Det tänker vi göra alldeles extra noga under veckan som kommer.

ANNONS

Prenumerera för 1 krona

Finns det någon hake? Ja, det skulle väl vara att du behöver vara prenumerant för att ta del av rapporteringen. Men för dig som mot all förmodan tvekar har jag ett väldigt starkt argument: Just nu kan du testa en prenumeration på vår nyhetssajt för löjligt låga en (1!) krona.

Här hittar du det erbjudandet – välkommen att hänga med på resan söderut!

ANNONS