Turister hittade orm under täcket i boendet

Två systrar och deras familjer var på besök i Göteborg för att gå på konsert på Ullevi. När de skulle gå och lägga sig i lägenheten de hyrt hittade sonen i en av familjerna en 1,5 meter lång gul orm under täcket.
– Det är ett trauma, säger Jenny Johansson, en av systrarna.

ANNONS

Jenny Johanssons dotter skulle fylla 18 år och därför bestämde de sig för att, tillsammans med Jennys syster och hennes familj gå på Bruce Springsteens alla tre konserter.

Natten mellan lördagen och söndagen kom de hem sent till den lägenhet de hyrt i Haga över helgen.

De har firat med bubbel och tårta och precis gått och lagt sig när Jenny hör 21-årige systersonen Axel skrika från ett annat rum.

– Han skriker bara ”oh my god, oh my god, what the fuck” och sen hör man ett pang igen med en dörr, säger Jenny.

Hon tror att Axel trampat i en vattenpöl i badrummet som hon inte torkat upp efter att ha duschat. Men i stället visade det sig att någon redan låg under täcket i systersonens säng när han tänkt lägga sig.

ANNONS

– Han berättar att det ligger en 1,5 meter lång orm, gul och vit med röda ögon, i hans säng, säger Jenny.

”Öppnar inte dörren”

Familjen försökte få tag på lägenhetsägaren och larmade polisen. De sistnämnda bad dem ta en bild på ormen.

– Vi bara ”hell no, vi öppnar inte den dörren, ni får komma”, säger Jenny.

En patrull kom och en av poliserna kunde identifiera ormen som en majsorm, det vill säga en ogiftig typ av snok som kan vara mellan 20 cm och 1,5 meter lång och ha många olika färger.

– Vi var jätteskärrade, säger Jenny.

Polisen kunde fånga in ormen med hjälp av en gripklo och en låda och lämna över den till djurambulansen, som i sin tur såg till att den togs om hand.

Lägenhetsinnehavaren äger ingen orm, så var den kommer ifrån är fortfarande oklart. Jenny och hennes familj kan skratta åt det nu. Men sedan den traumatiska upptäckten har de lagt en tyngd på toalettlocket och täppt till ventilationen – eftersom de misstänker att det var i badrummet den kom in.

De har också satt upp lappar i Haga om ormen.

– Min syster vill veta var den kommer ifrån, säger Jenny.

Enligt polisen heter ormen numera Bruce.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS