Kylan stoppade inte årets Passionsspel

På påskafton spelas det andra och sista Passionsspelet för i år i Uddevalla.

ANNONS

Ettantal personer hade på påskafton tagit sig till torget för att se spelen. Även kylan under långfredagen stoppade inte publiken,

Dåblev inget publikrekord för Passionsspelets första av två föreställningar.Små, små snöflingor hängde i luften och temperaturen låg en liten bit över nollan. Men när klockan slog tre och Thomas Hiding välkomnade publiken så hade ändå ett stort gäng samlats på Kungstorget för att se Jesu lidande, död och uppståndelse. Allt berättat med musik och gestaltning.

En av dem som var på plats i publiken var Noomi Ryhage, hon mycket erfarenhet av Passionsspelet

LÄS MER: Bohusläningen live-rapporterar

– Jag har själv varit med flera gånger i kören. Det har varit roligt men kallt, säger hon.

ANNONS

Totalt är det nittio personer som på något sätt arbetar med föreställningen och även om många tyckte det var kallt under långfredagen så har det funnits år där det legat flera decimeter snö på marken.

– Det är en fin tradition. Många vill veta vad påsken handlar om, säger åskådaren Sofie Wingård.

Lite mer än en timme tog Passionsspelet och ingen av skådespelarna verkade märkbart berörda av kylan. Inte ens Jesus, spelad av Marcus Flygård verkade huttra när han hängde på korset endast iklädd tunna kläder.

LÄS MER: De tre männen - som alla varit Jesus

En av skådespelarna var Tim Aro, han hade rollen som en del av mobben som manipulerar folket att vilja straffa Jesus. Det var hans andra år på scen och han medger att det var ganska kallt men ändå roligt.

– Kul att det kom så mycket folk trots att det var dåligt väder, säger han.

LÄS MER: Spelen lockar bussresa från Norge

En av de mer långväga gästerna i publiken var Ryszard Madziel från Polen som befann sig i Uddevalla i jobb. Han hamnade av en slump på torget men uppskattade föreställningen, trots att han inte kunde språket.

– Den var väldigt bra, seriös men också underhållande, säger han och berättar att de har liknande spel i Polen men att de tenderar att vara mer strikta.

ANNONS

På påskaftonspelas samma föreställning igen på Kungstorget.

ANNONS