Ungdomsbrottsling på rymmen stal Ronnys bil

När Ronny Karlsson tittade ut genom fönstret var bilen borta. Den hade stulits av en ungdomsbrottsling på rymmen. Men tack vare en alert främling kunde bil och ägare återförenas efter flera timmar.
– Man blir ganska bestört, säger Ronny Karlsson.

ANNONS
|

TTELA skrev i måndags om hur polisen jagade efter en efterlyst person som rymt från en ungdomsvårdanstalt. Personen tog sig runt i Trollhättan i en stulen bil som tillhör Trollhättebon och idrottsprofilen Ronny Karlsson.

LÄS MER: Polisen jagar efterlyst person

Det var lagom till frukosten i måndags morse som Ronny Karlsson kastade en blick ut genom fönstret och såg att husuppfarten, där familjens bil borde stå, var tom. Efter lite detektivarbete visade det sig att hans fru inte heller hade bilen och att den inte stod på någon av parkeringsplatserna på gatan.

– Då ringde jag 114 14 och gjorde en polisanmälan. Sen ringde jag mitt försäkringsbolag och sen ställde jag av bilen.

ANNONS

Enligt polisen som Ronny Karlsson pratade med är det alltid är en bra idé att gå ut med en efterlysning i sociala medier. Så Ronny Karlsson rotade fram en lite suddig bild från i höstas, och klockan 07:22 lade han upp ett Facebook-inlägg där han bad folk att hålla utkik efter bilen och dela inlägget. En uppmaning som hörsammades. Under dagen kom inlägget att delas uppemot 1300 gånger, och det var tack vare detta idoga delande som bilen senare upptäcktes.

– Klockan tio i sex på kvällen ringde ett nummer som jag inte kände igen. I vanliga fall svarar jag bara mina kontakter, men i måndags svarade jag på allt. Och då var det en tjej som sa att ”Jag vet var din bil är”.

Kvinnan som ringde var på väg till Öresjö för att bada när hon kände igen registreringsskylten från Facebook-inlägget. Tack vare henne fick Ronny Karlsson tillbaka sin bil oskadd, åtminstone såvitt han själv kan avgöra – på tisdag ska den ses över ordentligt. Så slutet gott, allting gott menar Ronny Karlsson, som är väldigt tacksam mot både polisen och kvinnan som upptäckte bilen. Han betonar också att en bil trots allt är en materiell sak och att värre saker än bilstölder kan drabba en.

ANNONS

– Samtidigt är det fruktansvärt störande att det ska vara så jävla svårt att veta vad som är mitt och vad som är ditt, säger han.

ANNONS