Traktor fick möte - välte ner i dike

En traktor välte vid tiotiden på tisdagen ner i ett dike på en mindre väg vid södra spetsen av Lillesjön utanför Åsensbruk. En person är förd till sjukhus med ryggsmärtor.

ANNONS
|

– Vi är precis på plats, så jag vet inte så mycket ännu, men personen i traktorn ska i alla fall inte vara fastklämd, sa Tony Karlsson, inre befäl hos Närf, vid 10.15.

Enligt SOS Alarm ska en person från traktorn blöda i bakhuvudet.

– Det är mer än jag vet. Traktorn har i alla fall kört på en mindre grusväg, när den fick möte med en lastbil och då gått lite för nära dikeskanten och vält. Men det var en stabil hytt på traktorn, så föraren har kunnat ta sig ur själv och han var talbar när vi kom dit, sa Tony Karlsson, vid 10.30

ANNONS

Föraren, som hade ryggsmärtor, är förd till Näl med ambulans för kontroll. Eftersom det är en mindre väg, ska det inte vara stor påverkan på trafiken. Traktorn kommer att behöva bärgas.

– Vi vet inte riktigt vad som hänt ännu, men patrullen hör sig för, så får vi se om det kan handla om någon typ av brott eller oaktsamhet, säger Owe Larsson, jourhavande förundersökningsledare hos polisen Östra Fyrbodal.

ANNONS