Brålandaborna blir utan bankkontor

Swedbanks kontor i Brålanda ska stängas. De brålandabor som vill besöka en bank måste i framtiden åka till Vänersborg. – Det har varit få kunder på kontoret, och dessutom är det sårbart vad gäller rånförsök, säger Elisabeth Eriksson på Swedbank.

ANNONS
|

De anställda på kontoret kommer alla att få behålla sina jobb. De ska i stället arbeta på Swedbank i Vänersborg.

Bankkoncernen genomför just nu en översyn av sina kontor i regionen. I våras stängdes exempelvis det sista kontoret i Ljungskile. Enligt Elisabeth Eriksson, som är kontorschef på Swedbank i Vänersborg och Brålanda, så har just företaget väldigt många små kontor runt om i landet.

– Säkerheten är väldigt viktig för personalen. Mindre kontor är mer sårbara, och kontoret i Brålanda har utsatts för flera rån, säger hon.

En viktig orsak till flytten är att allt färre personer besöker banken i Brålanda. Enligt Elisabeth Eriksson beror det på att majoriteten av kunderna betalar sina räkningar via internet. De flesta som går till Swedbanks kontor i Brålanda är äldre personer, som i låg utsträckning använder dator. Banken håller just nu och ringer runt till sina kunder för att hitta lösningar som ska fungera efter att kontoret stängt.

ANNONS

– Vi vill ta ett samhällsansvar kan man säga. Vi ska försöka hitta lösningar med handlarna i Brålanda så att det kan bli möjligt att exempelvis betala räkningar på macken eller i affären. Vi kommer också tipsa kunderna om autogiro, så att till exempel deras hyreskostnad kan dras automatiskt från kontot varje månad, säger Elisabeth Eriksson.

ANNONS