Brand i flerfamiljshus i Vargön

Natten till torsdag brann det i ett flerfamiljshus i Vargön. Rökdykare fick släcka den kraftiga branden, som polisen i nuläget rubricerar som misstänkt mordbrand.

ANNONS
LocationVargön||

Det var vid 23.30 som Hemtjänstens nattpatrull larmade SOS Alarm när de passerade flerfamiljshuset på Storegårdsvägen i Vargön och upptäckte att det kom rök ur fastigheten.

– Det var en kraftig brand. Vi kom dit med rökdykare som gick in för att lokalisera branden, men det gick först inte att se var det brann, säger Peter Gustafsson, inre befäl vid Norra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Röken vädrades ut och flera brandhärdar släcktes. Det var flera förråd i fastigheten som brann.

Fastigheten, som har två våningsplan med källare, behövde inte evakueras.

– Det var ingen rökspridning till lägenheterna, men det blev ändå en spontanevakuering – alla kom ut, säger Peter Gustafsson.

ANNONS

Styrkorna från Vänersborg och Vargön var klara vid 2-tiden och då lämnade man över till fastighetsägaren.

Polisen misstänker att branden är anlagd och har rubricerat händelsen som misstänkt mordbrand.

– Det finns ingen naturlig orsak till att det börjar brinna så här. Det var också i ett flerfamiljshus – och det är allvarligt i sig. Vi har spärrat av för teknisk undersökning, som ska göras under dagen, säger Håkan Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i östra Fyrbodal.

Enligt polisen finns vittnen och iakttagelser har gjorts. Det finns uppgifter att gå på.

I nuläget har polisen ingen misstänkt gärningsman.

På torsdagsförmiddagen kunde polisen bekräfta att tekniker var på väg till platsen för att påbörja teknisk undersökning. Efter lunch kunde polisen meddela att teknikerna var klara.

– Vi inväntar protokoll från teknikerna, och vi har hävt avspärrningarna på platsen, säger Mattias Hasselström, jourhavande förundersökningsledare.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS