Så här ska de nya bostäderna på Nabbensberg se ut.
Så här ska de nya bostäderna på Nabbensberg se ut. Bild: Obos

Bygget av nya radhusen är igång

Medlemsägda Obos har nu börjat bygga nya lägenheter på Nabbensberg. Allt beräknas vara klart om ett och ett halvt år.

ANNONS
|

I början av året berättade TTELA om att Obos var på gång att bygga bostäder på Nabbensberg i Vänersborg. Nu har markarbetet påbörjats.

Projektet ska resultera i 24 bostäder, fördelat på 16 lägenheter i enplanshus och 8 i tvåplanshus.

– Enplanshusen lockar kanske framför allt de med utflugna barn som har tröttnat på den stora villan, men som ändå vill leva villalivet. Tvåplanshusen, där ser vi ett större intresse bland unga barnfamiljer. Så vår förhoppning är att det blir en bra blandning i området, vilket också bidrar till ökad trygghet och trivsel, säger Jonas Åglöv, affärsutvecklare på Obos, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Om byggandet går som man har tänkt sig sker inflyttningen under fjärde kvartalet 2022.

Obos är en norsk kooperativ bostadsutvecklare som ägs av närmare en halv miljon medlemmar. Sedan hösten förra året kan även svenskar bli medlemmar.

LÄS MER:Norskt kooperativ bygger nya radhus i Vänersborg

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS