Efter singelolyckan i Vargön – man anhållen

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades på lördagsförmiddagen till en misstänkt singelolycka i Vargön. Men det visade sig handla om en misstänkt bilstöld. Under lördagskvällen står det klart att mannen i 20-årsåldern är anhållen och misstänkt för flera brott.

ANNONS
|

Larmet kom vid klockan 09.50 på lördagsförmiddagen. Enligt de initiala uppgifterna från SOS Alarm ska en personbil ha rullat ner i en backe.

– Det är bilägaren som ringer polisen, han har anträffat sin bil inkörd i trädgårdsmuren på hans tomt och i bilen så anträffas där för målsäganden en okänd man. Patrull kommer dit och han grips, sade Fredrik Larsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Mannen är misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel och vårdslöshet i trafik. Polisen misstänker i nuläget att mannen kört bilen in i muren.

– Vi misstänker att den är nyckelkörd.

ANNONS

Mannen är även misstänkt för brott mot knivlagen, då polisen anträffade en kniv när han visiterades.

– Han är gripen och kommer höras mot misstankarna. Sedan får en åklagare avgöra om han ska anhållas eller inte.

Delgiven misstanke

Senare på eftermiddagen stod det klart att åklagaren valt att anhålla mannen då han är fortsatt misstänkt på samtliga tre punkter (tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik och brott mot knivlagen).

Däremot fanns det fortfarande inga uppgifter om skadeläget under lördagskvällen.

– Vi har en fortsatt utredning att göra och den kommer fortgå, säger jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Mannen är känd av polisen sedan innan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS