Flera larm om raketer i Vänersborg

På fredagskvällen har polisen fått in flera samtal om att ungdomar ska skjuta raketer i Vänersborg.

ANNONS
|

Flera personer har hört av sig till polisen om att det skjutits smällare och raketer i Vänersborg under fredagskvällen. Det första samtalet till polisen kom in strax efter klockan 19. Därefter har flera personer ringt in.

Enligt inringarna ska det vara ungdomar som skjuter raketerna, vilka har avfyrats både runt Flanaden och i centrala Vänersborg.

– Boende tycker att det är irriterande, säger Adam Schwitzgold, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Östra Fyrbodal.

Polisen har senaste tiden fått ta emot flera samtal om smällare i Vänersborg. Även denna vecka ska det ha skett flera kvällar. Polisen har till och med tagit hjälp från luften då drönare satts in i arbetet.

ANNONS

LÄS MER:Drönare mot smällare och raketer i Vänersborg

Om drönaren fått flyga på fredagskvällen är i skrivande stund oklart, men polisen har under eftermiddagen och kvällen haft trygghetsskapande insatser i Vänersborg. Detta genom att polispatruller varit på plats.

Om det är samma ungdomar som ligger bakom alla smällare kan polisen inte svara på.

I skrivande stund är ingen anmälan upprättad och det finns inga uppgifter om att någon kommit till skada.

– Det är inte okej – det stör de boende i området. Man kan hoppas att föräldrarna håller koll.

LÄS MER:Larm om explosion i skola

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS