Grönt ljus för badvattnet i Vänersborg

Nu är det fritt fram att bada igen i Vänersborg. De senaste proverna av vattnet är åter normala igen.

ANNONS
|

Förra veckan visade provtagningar att vattnet vid flera badplatser i Vänersborg var otjänligt och innehöll för höga halter av tarmbakterier. Kommunen avrådde därför från bad vid Sikhall, Nordkroken, Skräcklan barnbadet och Jacobs udde.

Enligt Kajsa Wegberg, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Vänersborgs kommun, misstänkte man att föroreningarna var tillfälliga och orsakade av det rejäla skyfall som kom över området förra söndagen. I torsdags togs nya prover för att se om situationen hade ändrat sig. Under måndagen meddelade kommunen att det nu är fritt fram att bada på samtliga badplatser igen.

– Vi har bedömt att det var en tillfällig förorening. De senaste proverna visade bra värden så nu ska vi tar ner informationsskyltarna om avrådan från bad så fort vi kan, säger Kajsa Wegberg, miljö- och hälsoskyddsinspektör i Vänersborgs kommun.

ANNONS

Kommunen genomför vanligtvis provtagningar på badplatserna fyra gånger per säsong.

LÄS MER:Avrådan hindrar inte de mest badsugna från ett dopp

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS