Man åtalas för mordet på gravid sambo

Mannen misstänks ha stuckit och huggit sin gravida sambo till döds med kniv. Även det ofödda barnet avled av det ”det våldsamma angreppet”. Nu har han åtalats misstänkt för mord och två fall av grovt barnfridsbrott.

ANNONS
|

Kvinnan var gravid i åttonde månaden när hon i höstas hittades död i hemmet. Också fostret avled av ”det våldsamma angreppet”, som åklagaren beskriver det, med kniv.

Kvinnans sambo, en man i 30-årsåldern, åtalades på tisdagen misstänkt för mord. Enligt åtalet har han huggit, stuckit och skurit kvinnan med kniv. Hon ska ha fått skador i ansiktet, hårbotten, i munnen och på halsen, liksom skador på halsblodådrorna och luftstrupen. Hon fick också skador på bålen, lungorna, låret och på livmodern.

Dödsorsaken uppges vara skadorna på halsen och bålen.

Allvarlig gärning

Två barn i förskoleåldern var i lägenheten och de ska ha bevittnat mordet på sin bonusmamma, enligt åtalet. Brottet bör bedömas som grovt, enligt åklagaren, eftersom gärningen varit mycket allvarlig och då mannen uppges ha ”visat särskild hänsynslöshet” när kvinnan bragdes om livet.

ANNONS

Åklagaren yrkar att mannen ska utvisas från landet och att bostaden, där mordet ska ha skett, fortsatt ska vara avspärrad fram till att domen vinner laga kraft.

Mannen ska efter mordet ha ringt sin ene bror, som sedan larmade polisen. Han ska också ha hem till sin andre bror och lämnat av barnen hos honom. Därefter överlämnade han sig till polisen.

Mannen förnekar mord och hävdar nödvärn; han menar att det är kvinnan som gått till angrepp på honom.

Målet kommer att prövas i Vänersborgs tingsrätt, under fyra rättegångsdagar, men när det blir är ännu inte klart.

LÄS MER:Torpamordet utreds vidare – komplicerade förhör i utlandet

LÄS MER:Misstänkt mord – stor polisinsats i Vänersborg

LÄS MER:Knivar i beslag och rekonstruktion i mordutredning

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS