Man häktad misstänkt för mord på gravid sambo

En man i 30-årsåldern häktades på tisdagen misstänkt för mordet på sin gravida sambo. Mannen förnekar mord.

ANNONS
|

Det var i fredags som polisen meddelade att en kvinna hittats avliden på Torpaområdet i Vänersborg och att en mordutredning inletts. Den misstänkte mannen greps och anhölls på fredagen.

LÄS MER:Åklagaren: Barn kan ha bevittnat mordet på gravid kvinna

Under måndagen kom åklagarens häktningsframställan in till Vänersborgs tingsrätt och på tisdagen hölls häktningsförhandlingen mot mannen.

Mannen kom in i salen iklädd grå mjukiskläder och med tjocka bandage på båda händerna.

Mannens försvarare Per-Åke Kvarnström förklarade i rättssalen:

– NN förnekar mord och bestrider därför häktning.

Häktas i fyra veckor

Sedan pågick förhandlingen bakom stängda dörrar. När åhörarna fick komma in igen var mannen märkbart berörd och tagen av situationen.

Tingsrätten beslutade sedan att häkta mannen på sannolika skäl misstänkt för mord. Man beslutade också att mannen ska genomgå en så kallad paragraf 7-undersökning, vilket brukar kallas en liten sinnesundersökning.

ANNONS

Mannen förnekar mord. Men både åklagaren och mannens försvarare Per-Åke Kvarnström är förtegna om hela mannens inställning och vill inte gå in på om han medger delaktighet i något händelseförlopp eller någon del av gärningen.

– Jag stannar vid att säga att han förnekar mord. Det är så väldigt tidigt i utredningen och han ska lämna ytterligare uppgifter vid förhör imorgon. Sedan var det ju uppenbart för alla som var där att han själv har vissa skador på armarna och händerna från denna familjetragedi, får man väl säga att det är. Men han förnekar mord, säger försvararen till TTELA.

Mannen ska ha fått vård för sina skador.

Han ska initialt sitta häktad till 23 november – efter det måste åklagare väcka åtal eller begära åtalsförlängning.

LÄS MER:Man begärd häktad misstänkt för mord på kvinna

LÄS MER:Misstänkt mord – stor polisinsats i Vänersborg

LÄS MER:Vittne: ”Polisen sa att det är en massa blod”

LÄS MER:Framsteg har gjorts i mordutredningen

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS