En tygaffär blev utsatta för ett rånförsök på torsdagskvällen.
En tygaffär blev utsatta för ett rånförsök på torsdagskvällen. Bild: Torbjörn Arvidsson

Tonåringar försökte råna affär

Två unga män ska ha visat ett pistolliknande föremål och försökt tvinga till sig kontanter från en tygbutik på Mariero i Vänersborg.

ANNONS
LocationVänersborg||

Brottet skedde strax innan klockan 18 på torsdagskvällen.

– Det har kommit in två stycken där och viftat med någon pistol mot personalen, säger Peter Adlersson, presstalesperson på polisregion Väst.

Ungdomarna kom dock inte över några pengar utan sprang därifrån utan byte.

– De lyckades inte och blev väl skraja på något vis.

Rånarna beskrivs som mycket unga, mellan 15-17 år, enligt personalens uppgifter till polisen. Eventuellt stod en person utanför och höll vakt, personalen tror att det var tre stycken som sprang från platsen.

– Personalen är väldigt skärrad, men oskadda, säger Peter Adlersson.

Polisen är på platsen och spanar efter gärningsmännen, men ingen är ännu gripen.

ANNONS

Brottsplatsen har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning och polisen rubricerar händelsen som försök till grovt rån eftersom rånarna var beväpnade.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS