Brandmän i insats vid niovåningshuset i Jekaterinburg. Bilden har distribuerats av Rysslands krisdepartement.
Brandmän i insats vid niovåningshuset i Jekaterinburg. Bilden har distribuerats av Rysslands krisdepartement. Bild: Rysslands krisdepartement via AP/TT

Åtta omkom i brand i Ryssland

ANNONS

Åtta personer omkom i en brand i ett flerfamiljshus i Jekaterinburg, Ryssland, tidigare i veckan.

Branden bröt ut i niovåningsbyggnaden under natten till tisdag och rök uppges ha spridit sig snabbt i hela huset, rapporterar ryska medier.

En kvinna som befann sig på nionde våningen med sin sjuåriga dotter vädjade om hjälp i realtid via Twitter. Hon skrev att de inte kunde ta sig ut och att de inte kunde få kontakt med räddningstjänsten. Hon hann skriva tolv meddelanden på tolv minuter medan lägenheten fylldes av rök och lade också upp en sista bild på sig själv. Kvinnan och dottern blev två av dödsoffren.

ANNONS

Samtliga döda omkom av rökförgiftning.

90 människor evakuerades från byggnaden i en räddningsinsats.

Myndigheterna misstänker preliminärt att ett brott har begåtts genom oaktsamhet, rapporterar den lokala nyhetssajten E1.

Jekaterinburg är Rysslands fjärde största stad och ligger vid Uralbergen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS