Dammolyckan skedde i sydöstra Sudan, nära gränsen till Etiopien.

Översvämningar efter dammolycka i Sudan

ANNONS

Hundratals hem har förstörts sedan en damm i delstaten an-Nil al-Azraq (Blå Nilen) i sydöstra Sudan brustit, enligt lokala myndigheter. Dammen kollapsade under torsdagen i Boutdistriktet och i olyckan förstördes mer än 600 hem samtidigt som än fler översvämmades.

De boende ska ha lyckats evakuera i tid och det finns ännu inga rapporter om döda eller skadade. Enligt lokala medier ska dammen hålla fem miljoner kubikmeter vatten, som används både för jordbruk och som dricksvatten.

– Vi har ännu ingen exakt idé om skadorna eftersom vi inte lyckats nå det översvämmade området, säger Nousseiba Farouk, lokal myndighetsperson.

Kraftiga regnoväder drabbar regelbundet Sudan mellan juni och oktober, vilket ofta leder till översvämningar.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS