Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Arkivbild.
Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Arkivbild. Bild: Mads Claus Rasmussen/AP/TT

Dödlig attack mot klinik i ukrainska Dnipro

Ett dödligt ryskt anfall har riktats mot en klinik i den ukrainska staden Dnipro. Minst en person dödades vid attacken. Över tjugo människor skadades, bland dem två barn.

ANNONS

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj publicerade en video där rök syns välla ut ur byggnaderna. Taken är bortblåsta och fönsterrutorna krossade.

En 69-årig man dödades och 23 är skadade. Det uppger Serhij Lysak, guvernör i länet Dnipropetrovsk, på Telegram och som återges av internationella medier.

Bland de skadade finns två småpojkar, sex och tre år gamla.

Ukrainsk militär meddelade också att det under torsdagen utförts 55 ryska attacker. Däribland orsakade en luftvärnsrobot av typen S-300 skada på en dammanläggning i Karlivka-området i regionen Donetsk. Därmed finns det hög risk för att närliggande samhällen drabbas av översvämningar.

Under natten mot fredag attackerade Ryssland även den ukrainska huvudstaden Kiev, enligt ukrainsk militär.

ANNONS

Attacker i Ryssland

I Rysslands södra gränsområden har trakterna kring Belgorod utsatts för dussintals ukrainska attacker under det senaste dygnet, uppger Belgorods guvernör Vjatjeslav Gladkov.

Fem distrikt utsattes för upprepade drönarattacker och artilleribeskjutning, och staden Kozinka träffades mer än 130 gånger, uppger guvernören enligt AFP.

Drönare förstörde också byggnader i staden Krasnodar i södra Ryssland, uppger Veniamin Kondratjev, guvernör i Krasnodarregionen. Inga människor ska ha skadats, uppger Kondratjev i ett uttalande på sociala medier.

Utsikt över Ukrainas huvudstad Kiev, som återigen attackerats av ryska robotar. Arkivbild.
Utsikt över Ukrainas huvudstad Kiev, som återigen attackerats av ryska robotar. Arkivbild. Bild: Vadim Ghirda/AP/TT
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS