De danskar som trotsar reseråden ska sitta i karantän 14 dagar efter hemkomst, eller tills de testats negativt för covid-19. Arkivbild.
De danskar som trotsar reseråden ska sitta i karantän 14 dagar efter hemkomst, eller tills de testats negativt för covid-19. Arkivbild. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Danskar avråds från alla resor utomlands

ANNONS

Västerbotten och Västernorrland var de sista utländska resmålen som danskar inte avråddes från, men nu uppfyller inte heller dessa regioner kriterierna för låga smittotal. Danmark avråder från alla icke nödvändiga resor utomlands.

– Smittonivån i hela Europa är extremt hög och i en lång rad länder är den högre denna veckan än förra, säger Erik Brøgger Rasmussen vid det danska utrikesministeriet till nyhetsbyrån Ritzau.

Bara Finland ligger under den gräns – 30 nya smittade per 100 000 invånare de senaste sju dagarna – som används när råden utformas. Men även resor till Finland avråds, på grund av landets strikta regler för inresa.

ANNONS

De danskar som trotsar reseråden ska sitta i karantän 14 dagar efter hemkomst, eller tills de testats negativt för covid-19.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS