En attack har krävt flera dödsoffer nära den centralt belägna staden Tikrit i Irak.
En attack har krävt flera dödsoffer nära den centralt belägna staden Tikrit i Irak. Bild: TT

Elva döda i IS-bakhåll i Irak

ANNONS

I Irak har minst elva medlemmar i den statligt understödda milisen Hashed al-Shaabi dödats i ett bakhåll av terrorgruppen IS.

Uppgiften kommer från irakiska säkerhetskällor och attacken uppges ha ägt rum i närheten av den centralt belägna staden Tikrit.

Jihadisterna rapporteras ha använt handeldvapen när de i skydd av mörkret angrep milismedlemmarna.

Attacken kommer två dagar efter att minst 32 människor dödades i ett självmordsdåd utfört av två personer på en marknad i centrala Bagdad.

IS sade sig då ligga bakom dådet i torsdags – som är den dödligaste attacken på flera år i Irak.

Iraks regering utropade seger i kriget mot IS i december 2017. Terrorgruppen har dock fortsatt att genomföra attacker i mindre skala.

ANNONS

Som mest kontrollerade IS nästan en tredjedel av Iraks yta efter terrorrörelsens offensiv som inleddes under sommaren 2014.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS