Dammen, omkring fem mil från platsen där försvinnandet skedde, har undersökts tidigare i utredningen. Då gjordes inga viktiga fynd. Arkivbild.
Dammen, omkring fem mil från platsen där försvinnandet skedde, har undersökts tidigare i utredningen. Då gjordes inga viktiga fynd. Arkivbild. Bild: Joao Matos/AP/TT

Fallet McCann: Sökandet i damm avbryts

En tre dagar lång sökinsats efter Madeleine McCann vid en damm i Portugal har avslutats, uppger portugisisk polis.

ANNONS

"Det insamlade materialet kommer att överlämnas till de tyska myndigheterna", säger polisen i ett uttalande.

Brittiska Madeleine McCann försvann som treåring under en semesterresa i Portugal 2007. Förhoppningen är att eftersökningen vid dammen ska kasta nytt ljus över försvinnandet.

Sökandet återupptogs på begäran av tyska myndigheter, som sedan 2020 är övertygade om att flickan är död. De misstänker även att en tysk man som dömts för flera övergrepp på barn i Tyskland är inblandad.

Dammen, omkring fem mil från platsen där Madeleine McCann försvann, har undersökts tidigare i utredningen. Då gjordes inga viktiga fynd.

Flickan försvann under en familjesemester på en turistanläggning i Algarve. Hennes syskon – tvååriga tvillingar – sov i samma rum som henne. Föräldrarna lämnade lägenheten för att äta middag.

ANNONS

Senare upptäckte man att ett fönster stod öppet och att Madeleine var borta. Hon har fortfarande inte hittats, trots omfattande sökinsatser.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS