Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild.
Frankrikes president Emmanuel Macron. Arkivbild. Bild: Ludovic Marin/AP/TT

Frankrike fördömer pakistansk nazistkommentar

"Macron gör mot muslimer vad nazisterna gjorde judarna", twittrade Pakistans människorättsminister Shirin Mazari. Nu kräver franska utrikesdepartementet att Pakistan tar tillbaka kommentaren.

ANNONS

I sitt inlägg skriver Mazari också att muslimska barn i Frankrike kommer att få id-nummer på samma sätt som judar tvingades att bära den gula stjärna på sina kläder. Hon länkar till en artikel om ny fransk lagstiftning för att motarbeta extremism. Tidningen hon länkar till har sedan dess tillfogat en rättelse om att inte bara muslimska barn kommer att få ett id-nummer.

På söndagen följde hon upp med ytterligare ett inlägg där hon vägrar backa.

– De här hatiska orden är rena lögner, genomsyrade av en ideologi av hat och våld. Sådant förtal är ovärdigt på den här ansvarsnivån, sade Agnes von der Muhll, talesperson för franska utrikesdepartementet, sent på lördagen och tillade att man informerat Pakistans ambassad om sitt fördömande.

ANNONS

Relationerna mellan Frankrike och Pakistan har varit kyliga sedan sedan den franska satirtidskriften Charlie Hebdo publicerat bilder av profeten Muhammed.

Bilderna har väckt anstöt hos många muslimer, särskilt i det djupt konservativa Pakistan.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS