Beslaget gjorde i hamnstaden Paita.
Beslaget gjorde i hamnstaden Paita. Bild: Peruanska antidrogpolisen/AP/TT

Gömde kokain med hakkors i sparrislast

ANNONS

Peruansk polis har beslagtagit 58 enkilospaket med kokain som hade en bild av en nazistflagga på utsidan och namnet Hitler i relief.

Narkotikan var gömd i en fraktcontainer med sparris och hittades ombord på ett Liberiaflaggat fartyg i hamnen i Paita i norra Peru. Försändelsen var avsedd för en hamn i Belgien, enligt polisrapporten.

Peruanska myndigheter har tidigare rapporterat att de hittat kokain i tegelformade förpackningar med olika symboler, men aldrig med någon flagga från Nazityskland.

Peru är världens näst största odlare av kokablad och världens näst största producent av kokain, enligt USA:s federala myndighet mot narkotika. Mycket smugglas till Europa sjövägen men små flygplan fraktar också kokain till Bolivia, för vidare transport till hamnar i Atlanten.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS