Här bodde Greta Garbo i 40 år – nu säljs bostaden i New York

Under 40 år bodde den svenska filmstjärnan Greta Garbo i en våning i New York. Hon hade utsikt över East River och när båtarna passerade tyckte hon det påminde om hennes älskade Stockholm. Nu är våningen till försäljning – och mycket finns kvar från när Garbo bodde där.

ANNONS

Greta Garbo var en av världens största filmstjärnor på 1920- och 1930-talen. Hon syntes i filmer som ”Virveln”, ”Åtrå”, ”Mata Hari”, ”Anna Karenina” och ”Kameliadamen” som hon Oscarsnominerades för.

Vid 36 års ålder avslutade hon sin karriär och drog sig tillbaka för ett stillsamt liv utanför offentligheten. På de få bilder som finns från hennes promenader i New York har hon alltid stora solglasögon på sig och ofta en hand som döljer delar av ansiktet.

I familjens ägo fram till 2017

Under tidigt 50-tal flyttade hon in i en våning på 450 East 52nd Street, New York, med utsikt över East River. När båtarna passerade så påminde det om hennes älskade Stockholm sägs det. I den här lägenheten bodde hon i nästan 40 år innan hon dog våren 1990.

ANNONS

Våningen i New York ärvdes av hennes systerdotter som ägde den till 2017, då den såldes för första gången sedan Garbo själv köpte den.

Men nu ska den säljas igen – och de nuvarande ägarna har behållit det mesta från när den svenska filmstjärnan bodde där. De har endast renoverat köket, matsalen och badrummen.

Priset: 74 miljoner

Bostaden är på strax under 300 kvadratmeter och ligger på våning 5 av 14 i en fastighet från 1927.

Där finns tre sovrum och tre badrum, matsal, bibliotek och ett kontor. Det stora vardagsrummet har flera fönster med utsikt över East River och en gasspis. Till våningen hör också en balkong att sitta på, mycket garderober för klädförvaring och hiss.

Vill man bo som en filmstjärna får man betala strax under 74 miljoner kronor, plus en månadskostnad på nästan 111 000 kronor.

LÄS MER:Alexander Skarsgård säljer sin lägenhet i New York

LÄS MER:Hugh Jackman säljer sin lägenhet i New York

LÄS MER:Svenska doldisparet säljer sitt lyxhus i New York

LÄS MER:Unikt hus i New York är till salu

LÄS MER:Huset i New York har en unik spaavdelning

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS