En tjurhaj. Arkivbild från Fiji.
En tjurhaj. Arkivbild från Fiji. Bild: Keith A Ellenbogen/AP/TT

Hajen anföll nästan mitt i storstaden

En man är allvarligt skadad sedan en haj gått till attack vid Perth i västra Australien. Staden är känd för hajrika vatten, men ett dylikt angrepp i floden inne i stadsområdet har inte skett sedan 1960-talet.

ANNONS

Mannen rapporteras vara mellan 50 och 60 år, och simmade i Swan River, som bildar en vik i sitt utlopp från Perth till närbelägna Fremantle. En uppskattningsvis 2–3 meter lång tjurhaj gick till attack.

– Det var en hel del blod i vattnet, säger Kieron Hayter, en kajakpaddlare som hjälpte mannen till land efteråt.

– Det var ett rejält bett.

Det vanliga i Perth-området är annars att hajar siktas ute i havet. Även på senare tid, under Australiens pågående högsommar, har stränder stängts efter larm om vithajar.

Men Swan River är alltså ett flodområde där hajar inte bitit människor sedan 1969. Och det senaste kända hajrelaterade dödsfallet i Swan River var 1923.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS