Labradoren Sammy är en överlevare. Genrebild, utan direkt koppling till händelsen i artikeln.
Labradoren Sammy är en överlevare. Genrebild, utan direkt koppling till händelsen i artikeln. Bild: Mohssen Assanimoghaddam/DPA/AP/TT

Hunden Sammy överlevde jordskredet

ANNONS

Hunden Sammy har påträffats vid liv i ett kollapsat hus efter nästan en vecka. Byggnaden drogs sex dagar tidigare med i ett skred i Seattle i USA-delstaten Washington.

Familjen som bodde i huset, och vars andra hund Lilly dog i skredet, hade dagligen återvänt till det förstörda hemmet med förhoppningen att hitta hunden, en svart labrador vid namn Sammy, vid liv.

När räddningspersonalen på torsdagen rörde sig runt huset reagerade de på ljud inifrån. Motorsågar användes för att försiktigt såga sig genom husets väggar och golv, och Sammy påträffades till synes oskadd.

Trots att den suttit fast i sex dygn var hunden, enligt veterinärerna som undersökte henne, pigg och kry. På bilder från en lokal tv-station syns Sammy vifta glatt på svansen vid åsynen av sina överlyckliga ägare.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS