Ilska efter brutalt kvinnomord i Kirgizistan

ANNONS

"Skäms!" ropade de hundratals demonstranter som samlats utanför det kirgiziska inrikesministeriet för att kräva rättvisa för den mördade Aizada Kanatbekova. Folkmassan krävde bland annat att ansvariga politiker skulle avgå och att polisen skulle utreda mordet mer grundligt.

Den 27-åriga Aizada Kanatbekova kidnappades den 5 april och hittades sedan död genom strypning i en bil två dagar senare. I bilen fanns även kroppen av en man som tros ha dött av självförvållade skador.

På en videoupptagning från kidnappningen syns dock ytterligare gärningsmän, och trots att videoinspelningen tydligt visar bilens registreringsnummer så lade polisen ner ärendet utan att kunnat hitta de övriga gärningsmännen.

ANNONS

Polisens agerande, eller brist på det, har lett till folklig upprördhet och nu kräver en växande skara att landets politiker tar krafttag mot liknande våldsbrott som riktas mot kvinnor.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS