Irans president Hassan Rohani. Arkivbild.
Irans president Hassan Rohani. Arkivbild. Bild: Den iranska presidentens kansli/AP/TT

Iran fortsätter öppna samhället

ANNONS

Iran drabbades hårt av coronapandemin och stora delar av samhället stängdes i mars. Nu fortsätter landet att lätta på restriktionerna.

Museer och historiska platser öppnar på söndagen, säger president Hassan Rohani i statlig television.

Under måndagen kommer religiösa helgedomar att öppna. Besökare måste hålla avståndet till varandra, använda munskydd samt ta med egna bönemattor, rapporterar den statliga nyhetsbyrån Isna.

Helgedomarna kommer att vara öppna sex timmar om dagen.

Rohani säger även att alla statsanställda som har arbetat hemifrån ska återgå till sina arbetsplatser lördagen den 30 maj.

Sedan tidigare har moskéer öppnats. I förra veckan meddelade Rohani att restauranger skulle öppna efter ramadan och att universiteten slår upp dörrarna igen den 6 juni.

ANNONS

Enligt den senaste officiella statistiken har 7 359 dödsfall med koppling till corona registrerats i Iran och närmare 135 000 personer har smittats. Oppositionella grupper har uppgivit betydligt högre dödssiffror.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS