Senatorn Chris Murphy är kritisk till Pentagons agerande. Arkivbild.
Senatorn Chris Murphy är kritisk till Pentagons agerande. Arkivbild. Bild: Jessica Hill/AP/TT

Kritik mot amerikanska flygattacker i Somalia

ANNONS

USA har under fredagen genomfört en flygattack riktad mot medlemmar i terrorgruppen al-Shabaab, vilket är andra gången den här veckan.

"Amerikanska styrkor har rätt att genomföra attacker till stöd för stridande samarbetspartners under kollektiva självförsvar" heter det enligt ett uttalande från amerikanska försvarshögkvarteret Pentagon, som understryker att inga amerikanska trupper var på plats för attacken.

Fastän USA regelbundet genomför liknande attacker i Somalia så är detta de första som genomförs under president Joe Biden.

Men högt uppsatta demokrater ifrågasätter USA:s benägenhet att genomföra attacker när inga amerikanska styrkor hotas.

"Det är dags att upphöra med de tvivelaktiga juridiska rättfärdiganden som den ena regeringen efter den andra använder vid krigshandlingar som dessa" säger senatorn Chris Murphy, ledamot i senatens utrikesutskott.

ANNONS
comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS