FN:s fredsbevarande styrkors bas i Naqoura i södra Libanon, nära gränsen mot Israel. Arkivbild.
FN:s fredsbevarande styrkors bas i Naqoura i södra Libanon, nära gränsen mot Israel. Arkivbild. Bild: Bilal Hussein/AP/TT

Libanon och Israel överens om nya gränssamtal

ANNONS

Israel och Libanon har avslutat andra omgången av samtal om havsgränser i Medelhavet.

Länderna ligger formellt i krig med varandra, men under två dagar har delegationer träffats på en FN-bas i den libanesiska gränsstaden Naqoura. Även representanter för FN och USA närvarade.

Det krishärjade Libanon hoppas få rätt att leta olja och gas i ett område som även Israel gör anspråk på.

FN:s och USA:s sändebud säger i ett gemensamt uttalande att de är "hoppfulla om att dessa förhandlingar ska leda fram till en efterlängtad lösning".

Israel och Libanon är överens om att fortsätta förhandla nästa månad. Parterna ska träffas igen den 11 november, enligt en libanesisk källa.

ANNONS

Förhandlingar mellan länderna är en ovanlig företeelse, men i mitten av oktober träffades de för en första omgång av samtal om gränser. De möttes på nytt i onsdags och på torsdagen.

comments

Kommentarer

Kommentera

Vad tycker du? Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och TTELA förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS